Toplotna črpalka SELTRON SANToplotna črpalka SELTRON SAN ima edinstven sistem dopolnjevanja s hladno vodo, ki preprečuje mešanje s toplo vodo zalogovnika in uporabniku nudi do 20 % več razpoložljive, na želeno temperaturo segrete sanitarne vode.

 

 

Zakaj sanitarno vodo ogrevati s toplotno črpalko SELTRON SAN?
 
Kapilarni izmenjevalec v prerezu1 - zalogovnik

2 - izolacija

3 - kapilarni izmenjevalec

 


Toplotna črpalka SELTRON SAN se po svoji energetski učinkovitosti uvršča v razred izredno varčnih toplotnih črpalk z energetsko oznako A.

 

 

Unikatni patentiran kapilarni izmenjevalec toplote

Toplotna črpalka SELTRON SAN je po novem opremljena z unikatnim patentiranim kapilarnim izmenjevalcem (kondenzatorjem), ki je nameščen na zunanji strani zalogovnika tople vode in ima bistveno večjo stično površino z zalogovnikom, kar se odraža v še višji učinkovitosti delovanja toplotne črpalke kot do sedaj. Zahvaljujoč unikatnemu izmenjevalcu je toplotna črpalka SELTRON SAN med najučinkovitejšimi toplotnimi črpalkami za sanitarno vodo na trgu. Z unikatnim patentiranim kapilarnim izmenjevalcem do 10 % učinkovitejša priprave tople sanitarne vode


Toplotne črpalke za sanitarno vodo predstavljajo enega od najučinkovitejših načinov ogrevanja sanitarne vode. Kljub svoji učinkovitosti pa imajo eno pomanjkljivost. Toplotne črpalke na trgu trenutno uporabljajo okrogle, ali D oblike cevi, ki so nameščene ˝navite˝ okoli zalogovnika tople vode in služijo kot izmenjevalec za prenos toplotne energije na vodo. Slabost takšne izvedbe je, da je zaradi linerne oblike stična površina cevi s steno zalogovnika še vedno majhna, saj večji del cevi dejansko nima stika s zalogovnikom. Posledično je učinkovitost prenosa energije še vedno dokaj nizka. Tudi v toplotnih črpalkah SELTRON SAN smo do danes uporabljali omenjeno rešitev.


Kot novost na trgu toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode vam predstavljamo povsem novo rešitev in sicer aluminijasti kapilarni izmenjevalec pravokotne oblike. Omenjena tehnologija se že vrsto let uporablja v avtomobilski industriji, medtem ko jo na trgu toplotnih črpalk predstavljamo kot prvi.


Aluminijasti kapilarni izmenjevalec je podobno kot cevi nameščen okoli zalogovnika tople vode, vendar zaradi svoje inovativne oblike omogoča maksimalno stično površino z zalogovnikom sanitarne vode in posledično izredno dober prenos toplotne energije na vodo. Kapilarni izmenjevalec je nameščen direktno na zunanji plašč zalogovnika sanitarne vode, takoj pod izolacijo zalogovnika. Omenjena rešitev omogoča tudi do 10 % višjo učinkovitost pri enakih pogojih delovanja v primerjavi s toplotnimi črpalkami, ki imajo nameščen klasični cevni izmenjevalec.


Za proizvodnjo enake količine toplote, ki je potrebna za ogretje sanitarne vode, potrebuje toplotna črpalka SELTRON SAN z uporabo kapilarnega izmenjevalca do 20 % manj moči pri stiskanju plina. Z nižjimi potrebnimi tlaki plina in manjšo upornostjo kapilarnega izmenjevalca je delovanje kompresorja lažje, kar se odraža tudi v daljši življenjski dobi naprave.Inovativen sistem dopolnjevanja zalogovnika s hladno vodo

Sistem razslojevanja z usmerjenim dotekanjem hladne vode nudi uporabniku do 20 % več razpoložljive, na želeno temperaturo segrete tople sanitarne vode. Posledično sistem razslojevanja zmanjša tudi število vklopov in izklopov toplotne črpalke ter s tem zagotavlja daljšo življenjsko dobo tako kompresorja kot toplotne črpalke kot celote.

 


Klasični sistem polnjenja zalogovnika

Hladna voda vstopa v zalogovnik in se meša z že pripravljeno toplo sanitarno vodo. To povzroči hlajenje celotne količine sanitarne vode in zato pogostejše vklapljanje toplotne črpalke.

 


Vgrajen sistem razslojevanja

Hladna voda vstopa v zalogovnik s pomočjo razslojevalnika tako, da se ne meša z že pripravljeno toplo sanitarno vodo.

 


Optimalna raba različnih virov energije
Možnost segrevanja sanitarne vode z dodatnim virom. Toplotna črpalka ima vgrajen toplotni izmenjevalec, ki omogoča segrevanje sanitarne vode z dodatnim virom kot je kotel ali solarni sistem. V primeru, da želimo sanitarno vodo segrevati hitreje ali v manj ugodnih temperaturnih razmerah, za to poskrbi serijsko vgrajen električni grelec moči 1,5 kW.

 

 

Zajem zraka od zunaj

V kolikor nameščate toplotno črpalko v majhen prostor, v katerem ni zadostnega volumna zraka, da bi naprava lahko delovala učinkovito, lahko zrak do naprave dovedemo tudi od zunaj ali iz sosednjega prostora.

Dodatna možnost - ohlajevanje prostorov

S pomočjo toplotne črpalke lahko prostore tudi kakovostno ohlajamo in si s tem ustvarimo idealno klimo v shrambi ali kleti.


 

Upravljanje na dotik

Za učinkovito in zanesljivo delovanje toplotne črpalke skrbi inovativen, enostaven in pregleden regulator z zaslonom občutljivim na dotik.

Osvetljen zaslon omogoča jasen prikaz podatkov o temperaturi sanitarne vode in o stanju naprave ter dodatno dopolnjuje sodoben dizajn toplotne črpalke.


 

Čudovita v prostoru

Sodobna elegantna oblika in konstrukcija toplotne črpalke SAN omogočata njeno postavitev v katerikoli prostor vašega doma.

 

 

Vas zanima več?        

 

Nazaj >>

 

 
 

© 2019 Muhič | Pogoji Uporabe